Jégkorcsolya

Főoldal

Jégkorcsolya

Műkorcsolya és szinkronkorcsolya Szegeden

Mi vagyunk a Tisza Korcsolyázó Sportegyesület, ahol mind a gyerekek, mind a felnőttek alapozótól haladó szintig elsajátíthatják a műkorcsolya és szinkronkorcsolya alapjait, tökéletesíthetik tudásukat, haladó és profi korcsolyázóvá válhatnak.

Célunk egy olyan korcsolyázási környezet megteremtése, amely keverten alkalmazza a tradicionális és bevált korcsolyaoktatási elemeket, valamint “out of the box” újvonalú gyerek- és sportolóbarát megoldásokat. Kiemelten szeretnénk figyelmet fordítani sportolóink egészségi állapotára, a minél tökéletesebb fizikai állapot elérésének érdekében. Szandi táplálkozási kérdésekben, Kriszti pedig sportrehabilitációs vonalon is támogatja az egyesület sportolóit.

Alapszabályunkba foglalt missziónkkal-víziónk:

“Missziónk a sportág népszerűsítésén túl, hogy a mű- és szinkronkorcsolya tudásunkat minél jobban fejlesszük és aktív versenyzői jelenlétet teremtsünk. Víziónk, hogy rendszeres sportedzések biztosításával, versenyek és tanfolyamok szervezésével, a közös érdekek védelmével, és a sportkapcsolatok fejlesztésével el tudjuk érni, hogy a sportágaink területén élsportolókkal rendelkezzünk.”
Aktuális edzésidőpontokért lépjen be facebook csoportunkba vagy keresd edzőinket telefonon.

Edzőink

Berkesiné Törőcsik Krisztina

+36305872904

Már tizenkét éves voltam, amikor megépült a zalaegerszegi jégcsarnok és elkezdtem korcsolyázni tanulni. Ahhoz már öreg voltam, hogy egyéniben próbálkozzak, így nagyon hamar a szinkroncsolyánál kötöttem ki. Mondhatom örök szerelem lett ez számomra, hiszen már az első évek után tudtam, hogy nem csak sportolóként, de egyszer a másik oldalról edzőként is szeretnék ezzel foglalkozni. Aktív versenyzői éveim alatt voltunk országos bajnokok, részt vettünk világkupán és sok-sok nemzetközi versenyen. Később 2018-2019-ben, a gyermekeim születése után pedig egy Adult korosztályos (BudaSkate SE) csapatban volt szerencsém edzésre járni, barátságokat szerezni és újra versenyezni. Ugyanebben az évben kitűnőre vizsgáztam a BSU sportedző (műkorcsolyaedző) képzésén is.

 

2019 nyarán Szegedre költöztünk, azóta pedig folyamatosan oktatok korcsolyatechnikát és korcsolyázó alapokat gyorskorcsolyától kezdve a jégkorongozókon át, leendő mű- és szinkroncsolyásoknak is. Számomra nagyon fontos, hogy a sport élvezetes és egészséges tevékenység is legyen, ezért kiemelten figyelmet fordítok a jó hangulat megteremtésére és a sportágspecifikus sérülések prevenciójára is.

Jelenleg három egyesületnél dolgozom aktívan:

  • Goodwill Pharma Szegedi Vízmű Jégkorong csapatnál dolgozom korcsolya technika edzőként az U12 és U14 korosztályban. A feladatom a gyerekek korcsolyázó technikájának fejlesztése, ívek használatának javítása. Nagyon megszerettem a jégkorongos gyerekekkel való foglalkozást, mert nagyon sok fejlődési lehetőséget rejt magában (számomra is, de csapatszinten is).
  • Frissen alakult műkorcsolya egyesület vezetőségi tagja, és az egyesület egyik vezetőedzője is vagyok. Ebben az egyesületben a háttérkoordinációtól kezdve, a marketingen át, a szülői kapcsolattartásig rengeteg témával foglalkozom. Viszont, ami miatt létrehoztuk az az, hogy minőségben olyan színvonalú edzéseket tudjunk tartani, ahol versenysportolók is felnőhetnek. Ez igazi szerelem projekt a számomra, és igazán hiszek is benne.
  • A Vásárhelyi Hódok Jégkorong Egyesület új tagjait tanítom korcsolyázni, hogy a megfelelő korcsolyatechnikát kialakítva a lehető legjobb jégkorong játékosokká váljanak.

Nemes Alexandra

+36202182538

Édesanyám balett tanár, így óvodás koromtól kezdve a művészi sportok területén mozogtam komfortosan, 12 évig balettoztam, ezen ismereteim sokat jelentettek versenyek során a művészi pontszámokban, koordináció készségemben.

Debrecenben tanultam műkorcsolyázni technikai tudásom Véginé Lengyel Anikó és Vidrai Szabolcs sportedzők szigorú kezei alatt került elsajátításra.  Magával ragadott ez a sport, számomra az önkifejezés legkülönlegesebb módja, a mozdulatok varázsának kombinálásával elérhető, hogy  kifejezzük érzelmeinket, megmérettetések során a néző  is átélje a koreográfiát. Nem csupán a precíz testkontroll elsajátítása, hanem a kar és lábvonalak esztétikus vezetése és tökéletesítése is a tanítványaim feladata.

Az „out of the box” műkorcsolya oktatással megtanulják edzettjeim a sebességet, gyorsulást, az irányok, ívek uralását a penge által nyert lendületet, amely a levegőbe tud repíteni, a különböző ugrásokat és kombinált forgásokat. Emellett felszabadultak lehetünk a jégen kikapcsolva a mindennapi feladatokat problémákat elfelejtve. Mindig van új kihívás és feladat, de rengeteg értékes csapattársra, barátra tehetünk szert egyesületünkben. A versenyekből mindig lehet tanulni, a fejleszteni való területekről visszajelzést kapni. Célunk, hogy minél több tanítvány indulhasson akár országos versenyen is.

Legjobb eredményeim:

  • 2011 Vidék bajnokság 2. Hely
  • 2014 Napfény Kupa 1. Hely

2019-től műkorcsolya oktatással is foglalkozom. Mindig is megtaláltam a közös hangot a fiatalabb, akár nagyon kicsi korosztállyal. Oktatásukat szívügyemnek tekintem, emiatt a minőségi fejlődés mellett időt szakítok személyes kapcsolatok kialakítására, ápolására is.

  • 2019-ben a budapesti Jégördög Sportegyesületben Galambos Rita mellett műkorcsolya és korcsolyatechnikai edzéseket tartottam 4-14 éves korig.
  • 2020-tól kezdve sportegyesületet alapítottunk Szegeden, melynek vezetőségi tagja és egyik vezető edzője vagyok. Immár 18 versenyzőnk várja, hogy bemutathassák tudásukat megmérettetéseken. Tanfolyamainkon alapozó korcsolya oktatást is tartunk minden korosztály számára. Felnőttek is bátran elkezdhetik ezt a sportot, ami egyben nagyszerű kikapcsolódás az egész család számára.