Állapotfelmérés

Főoldal Szolgáltatások

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés

Minden bizonnyal szokott járni vérvételre, rákszűrésre, szemészetre, allergia vizsgálatra vagy bármilyen krónikus betegsége kontrollvizsgálataira. Miért pont a mozgásszervei állapotát ne ellenőriztetné? A fiatal felnőttek közel fele, a felnőtt korosztály 70%-a tapasztalt már magán mozgásszervi eltérésből adódó tűneteket. Ha tapasztalt ilyen tűneteket akkor azért érdemes eljönnie, hogy megtaláljuk az okát, ha pedig nem, akkor azért, hogy megelőzzük kialakulását. Amennyiben egyoldalú tevékenységet végez (ülő munkát, féloldalas munkát, versenysportot) exponenciálisan nő a mozgásszervi betegségek és a sokszor megelőzhető sérülések kockázata is. Kezdjen el ma foglalkozni mozgatószervrendszerének állapotával és jelentkezzen be állapotfelmérésre!

Mozgásszervi állapotfelmérés

Az állapotfelmérés és azt követő konzultáció nagyjából 90 percet vesz igénybe. Fehérneműben történik (vagy fürdőruhában, esetleg rövidnadrágban), és a teljes testen tapasztalható elváltozásokat vizsgálom testtartás analízis, illetve komplex funkcionális tesztek segítségével. Nem kell aggódni, az állapotfelmérés során semmi megerőltető vagy kellemetlen nem fog történni.

A felmérés után megbeszéljük a tapasztalt eltéréseket és a felmerülő kérdéseket.

Kérem, orvosi leleteit hozza magával (amennyiben vannak)!

Sportolói állapotfelmérés

Minden esetben tartalmazza a fentebb leírt állapotfelmérést, azonban kiegészítjük ezt az adott sporthoz tartozó specifikus tesztekkel. Külön figyelmet fordítok arra, hogy ellenőrizzük, hogy a sportágban leggyakrabban előforduló sérülés típusok mentén is haladjunk, és ellenőrizzük a hozzájuk kapcsolható szervrendszerek állapotát. A sportolói állapotfelmérés minimum 2 órát vesz igénybe. A felmérés tartalmaz egy az adott sportolóra összeállított „sérülési rizikófaktorokat” tartalmazó profilt, amely mentén a későbbi prevenciós tréning tervezet összeállítható.

Keressen bizalommal telefonon vagy e-mailben